IJsseljazz Gorssel 2017

Jon Meyerjon, geboren in Groningen als Johan Meijer, is sinds zijn tienertijd al gepassioneerd bezig met muziek.
In en om Groningen maakt hij als frontman deel uit verschillende bands. Na zijn verhuizing naar Vries komt hij in aanraking met Drentse Blues en wordt in 1991 zanger-gitarist van de Asser Greyhound Blues Band. In deze band heeft hij zich muzikaal verder ontwikkeld. Hij treedt op in het bluescircuit en op festivals door heel Nederland en landen in Europa. Hij doet veel ervaring op bij het begeleiden van veel, vaak Amerikaanse, bluesmuzikanten.
Zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Curtis Knight en Eb Davis.

Vanuit de blues heeft Jon een eigen stijl ontwikkeld, de "Doggone Blues". Hij maakt eigen composities in een toegankelijke muziekstijl met swingende ritmes en goed in het gehoor liggende melodieën.
In deze stijl zijn drie meyerjon-albums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ‘n Love (2007) en Doggone It! (2001). Het tijdschrift Aloha noemt het “...ongekunstelde blues waar de spontaniteit vanaf druipt; zijn kracht is dat hij zich niet te buiten gaat aan krachtpatserij op z'n gitaar”. BluesMagazine: "deksels lekker".

Jon doet de muzikale uitvoering het liefst in de vorm van een "Blues-Out", zoals hij dat noemt, met creativiteit, ervaring en lef vertolken van de nummers. Hiermee maakt hij ook ruimte om met ervaren muzikanten zijn eigen muziek aan een breder publiek te laten horen.
Jon Meyerjon Blues-Out.

Blues Out in tKeerpunt Spijkerboor, maart 2018
Vlieblues, Loodscafé met Lars Müller, juni 2018

Discografie

1994: Better off with the blues, mc
1995: Doggone Blues, mc
1996: Doggone Blues, Live at the lost horizon, cd
1997: Doggone II, cd
1999: Take it or leave it, feat. Eb Davis en Willie Pollack, cd
2001: Doggone It!, 1ste Jon Meyerjon cd (met Greyhound Blues Band en gasten Jeroen Meijeringh en Toon Meyer)
2003: Forgott'n Tracks, outtakes, internet-cd
2004: Greyhound Blues Band, cd
2007: Blues Rhythm 'n Love, 2de Jon Meyerjon cd (met Greyhound Blues Band en gasten Gene Taylor en Hans Elmers)
2012: You can still take or leave it (met Eb Davis en Willie Pollack), heruitgave en verschenen op Blues Boulevard Records, cd
2014: Doggone Blues Live | Bassman Studio Sessions (gasten Richard Koster en Ted Pickman) cd
2016: Doggone Live at Radio BluesWorld (met Michiel Mens), cd
2017: The Doggoners Blues Out, 3de Jon Meyerjon cd (met Martin van der Velde, George Snijder, Michiel Mens, Lars Müller, Mick van Heijningen, Richard Koster, Ted Pickman, Ramses Helmus, Jos Smidt en Anne Doedens)
2021: Greyhound Blues Band | Official Bootleg - Live in Germany 1999, cd

Verzamelcd's
1996 CDdemo The Bar Room Blues; 2012, op Double Dutch, The Best Of Dutch Blues Music 2012 Susi feat. Larry Watkins; 2014, op BluesNews, Vol.8 Before You Accuse Me feat. Larry Watkins
Blues From The Low Country | V-Tone Records: 2013 op Good blues to you, 2016 op What you see is what you get

Doggone Blues Channel op YouTube
Artikel Oostermoer door Ronald Veenstra