zzzf | Vijverfestival Vries 3 september 2022

Vereniging voor Volksvermaken Vries

De eerste editie van het nieuwe Vijverfestival vindt op zaterdag 3 september 2022 plaats in Vries. Het muziekevenement is een initiatief van Volksvermaken Vries.

Op verschillende locaties in Vries kunt u luisteren naar muziek, gezellig een praatje maken en van podium naar podium fietsen. Laat u verrassen en kom kijken en luisteren bij de vijver in Diepsloot, bij het Esveen, aan de Soltstede en bij de Vijverstee.

De voorbereiding voor het evenement duurt al ruim drie jaar. In verband met de coronamaatregelen was het lange tijd niet mogelijk om het Vijverfestival te houden. ‘Die onzekerheid is er nog steeds, maar omdat het met de besmettingen en vaccinaties de goede kant op gaat, is er goede hoop dat Vries op 3 september een nieuw evenement kan verwelkomen’, meldt de organisatie.

Lokale artiesten

Professionele artiesten uit Vries en omgeving treden op, waarbij ook jong talent een kans krijgt. De Jon Meyerjon Band (blues) speelt bij de vijver aan de Solstede, Boreas (klassiek) aan het Esveen, DJ Tanja, de eerste vrouwelijk discjockey van Nederland, treedt met DJ Laurens op bij de vijver van obs De Vijverstee en Fusible, jong regionaal talent bij de vijver aan de Diepsloot.

De artiesten treden elk twee keer 45 minuten op, volgens een blokkenschema. Dat betekent dat per blok twee artiesten tegelijkertijd spelen en het volgende blok de andere twee.

Na een concert verhuist het publiek naar een ander podium in het dorp. De organisatie heeft een route voor de festivalgangers uitgestippeld. De buurtbewoners hebben de podia "geadopteerd" en versierd.

Gratis entree

Het Vijverfestival is voor het publiek gratis te bezoeken. Op het evenement is geen catering, maar bezoekers mogen hun eigen hapjes en dranken meenemen. Bij een succesvolle avond hoopt Volksvermaken Vries het evenement jaarlijks te laten terugkeren.