zzzk | Vijverfestival Vries 4 september 2021

Vereniging voor Volksvermaken Vries

De eerste editie van het nieuwe Vijverfestival vindt op zaterdag 4 september plaats in Vries. Het muziekevenement is een initiatief van Volksvermaken Vries.

De voorbereiding voor het evenement duurt al ruim twee jaar. In verband met de coronamaatregelen was het lange tijd niet mogelijk om het Vijverfestival te houden. ‘Die onzekerheid is er nog steeds, maar omdat het met de besmettingen en vaccinaties de goede kant op gaat, is er goede hoop dat Vries op 4 september een nieuw evenement kan verwelkomen’, meldt de organisatie.

Lokale artiesten

Op het festival spelen lokale artiesten uit Vries en omgeving. Onder meer De Jon Meyerjon band, BoreasDJ Tanja en DJ Laurens en Fusible verzorgen optredens in vier verschillende genres: blues, klassiek, disco en pop.

De artiesten spelen allemaal bij een andere vijver in Vries. Na een concert verhuist het publiek naar een ander podium in het dorp. De organisatie heeft een route voor de festivalgangers uitgestippeld. De buurtbewoners hebben de podia "geadopteerd" en versierd.

Gratis entree

Het Vijverfestival is voor het publiek gratis te bezoeken. Op het evenement is geen catering, maar bezoekers mogen hun eigen hapjes en dranken meenemen. Bij een succesvolle avond hoopt Volksvermaken Vries het evenement jaarlijks te laten terugkeren.